Intim Torna Illegál

Rólunk


Intim Torna Illegál

"Ez az a zenekar, amelyiktől jól érzed magad"


Az Intim Torna Illegál 2010-es megalakulása óta hazánk egyik kedvenc koncertzenekara, a klub- és fesztiválélet egyik legenergikusabb produkciója, amely mély gondolatokat tálal fülbemászó slágerekbe csomagolva, melyekből a Vágjál lyukat a kádba egyenesen szlogen lett, de a Mennyország kapuján át a Köszönöm szépen-ig vagy a Feltettem a polcra a szívemet-ig számos dal megjárta a rádiós slágerlisták tetejét.

Képviselték már Magyarországot Európa legrangosabb showcase-eseményén, a Eurosonic fesztiválon. A 2017-es Köszönöm szépen EP dalait is beépítve 2018-ban egy egységes albummal jelentkezett Élni jöttünk címmel, melyről decemberben a BÚÉK című filmben is hallható Minden kedden című dalhoz készült a filmvígjátékhoz kapcsolódó videoklip. A fizikai formátumban, MOL-kutaknál kapható album aranylemez lett.

Az együttes mind ezt megünnepelendő 2019 elején vadonatúj fényekkel és a Hibátlan című trackel is megajándékozta rajongóit, majd tavasszal példa nélküli módon számot írt és klipet készített az ittas vezetés ellen. A Feltöltve című szerzemény mérföldkő abban az együttműködésben, amely egy éve indult a HEINEKEN az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) között e veszélyes jelenség visszaszorítása érdekében. A dalban közreműködik a Készenléti Rendőrség rézfúvós bandája is, amely fellépett az ITI június 20-i koncertjén is a Budapest Parkban. 2021-ben a csapat bejelentette, hogy feloszlik.

A frontember Dorogi Péter 2024-ben tért vissza megújult zenekarával és 2024 január 8-án élőben mutatta be "Belélegezzelek" című dalát a Petőfi Rádióban, majd néhány hétre rá megjelent "A csúnyák a szépek" című daluk, amely nagy rajongást váltott ki a közönségből. A rajongók úgy érezték, hogy vissza kapták kedvencüket és ezt egy teltházas koncerttel ünnepelték meg az A38 hajó legnagyobb termében.

A produkció 2024-ben rengeteg meghívást kapott, többször mennek Erdélybe, és a Balaton partján is több állomásos turnéban mutatják be új dalaikat.

Tagok
  • Dorogi Péter - ének, gitár
  • Geschitz János - gitár, vokál
  • Dajka Tamás - dobok
  • Horváth László - basszusgitár, vokál
Kiemelt események
2011A Hipnotizőr király című ITI-himnusz a Fonogram Magyar Zenei Díj jelöltjeként Az év magyar dala kategóriában indulhatott
2012A zenekar Magyarországot képviselte Európa legrangosabb showcase-eseményén, a hollandiai Eurosonic fesztiválon
A Kísérlet című album single-je, A mennyország kapujában több hétig vezette a Petőfi Rádió toplistáját
A Hipnotizőr király című dal a SZÉP-kártya televíziós reklámzenéjeként is hallható
2013Az Intim Torna Illegál a MOL Bringaprogram arca lett
2014A teltházas koncertek és turnék mellett a zenekar játszhatott az Arctic Monkeys vagy az Iron Maiden előtt is
A számon a szívem című dal lett a Tusványosi Nyári Egyetem himnusza, mely azóta is a fesztivál emblematikus dala
2015Az Örökké című dal, mely az ITI egyik legnagyobb slágere, az MTVA Duna csatornáján bemutatott Egynyári kaland című sorozat főcímdala lett. Ugyancsak ekkor indult útjára a Balatoni nyár című magazinműsor a közszolgálati adón, melynek főcímzenéjét a zenekar frontembere, Dorogi Péter jegyzi.
2016Az átalakult ITI Nem adom fel című dala videoklipjét Tunéziában vette fel
2017A Köszönöm szépen, jól vagyok című dal az előző év kedvencének számító tévés sorozat, az Egynyári kaland második évadának záró dala lett
2018A Minden kedden című dal a Goda Krisztina által rendezett BÚÉK című filmvígjáték betétdala lett: az ehhez készített klip vezette fel a filmpremiert is
2019A Feltöltve című dal mérföldkő abban az együttműködésben, amely egy éve indult a HEINEKEN az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) között e veszélyes jelenség visszaszorítása érdekében. Az ITI által írt dalban közreműködik a Készenléti Rendőrség rézfúvós zenekara is, amely vendégként részt vett a zenekar június 20-i Budapest Park-beli koncertjén is.